Frågor och svar: Hållbarhet

 • Hur tar jag hand om min roller efter målning på ett hållbart sätt?

  När du målat klart med din roller kan du använda en rollerskrapa för att skrapa bort så mycket färg som möjligt från rollern, tillbaka i färgburken. Låt sedan rollern torka helt och släng den i brännbart. Du kan läsa mer i vår artikel: Ta hand om din roller efter målning.

 • Hur tvättar jag min pensel efter användning på ett hållbart sätt?

  Det absolut viktigaste är att se till att ingen färg med farliga substanser hamnar i avloppen när du tvättar din pensel. Använd därför exempelvis en hink med ljummet vatten som du rengör din pensel i, och upprepa processen ytterligare en gång med nytt vatten. Vattnet lämnar du sedan in på farligt avfall hos din närmsta miljöstation. Vi berättar mer om hur du tar hand om din pensel efter användning här: Ta hand om och rengör din pensel

 • Har ni fokus på hållbarhet inom Anza?

  Ja, vi har en ambitiös hållbarhetsstrategi med tydliga mål mot 2025. Se en kort text och film som beskriver vår hållbarhetsstrategi här.

 • Hur arbetar ni för att göra Anzas produkter mer hållbara?

  I linje med vår hållbarhetsstrategi introducerar vi successivt fler och mer hållbara råvaror i både produkter och förpackningar. Vi har till exempel tråginsatser i återvunnen plast och vi köper vårt virke från ansvarsfullt skötta skogar. Håll utkik efter fler nya produktlanseringar som tar upp hållbarhet i framtiden!

Alla kategorier av Frågor och svar