Om oss

Svenska måleriverktyg för hela Norden

Anza grundades av bröderna Damberg 1946 under namnet Bankeryds Penselfabrik. Idag är vi Nordens ledande tillverkare av måleriverktyg, med ett komplett sortiment av effektiva och användarvänliga penslar, rollers och tillbehör.

Läs mer om vår historia

Gör det själv.
Men inte ensam.

Som experter på måleri vet vi att slutresultatet blir bättre när man har ett gott stöd nära till hands. Så förutom att göra bra måleriverktyg ser vi till att hjälpa hemmafixarna med praktiska tips och guider som gör det enklare; enklare att väljare rätt verktyg i butiken och enklare att lyckas med slipning, spackling, målning och tapetsering.

Se hela filmen

Unik ergonomi och effektivitet

All produktutveckling, precis som merparten av tillverkningen, sker i Bankeryd. Intill fabriken finns vår utvecklingsavdelning där vi tar fram nya typer av borst, penselhandtag och andra innovationer i dialog med både hemmafixare och yrkesmålare.

Läs mer om vår produktion

Hållbarhet för framtiden

Hållbarhet är ett prioriterat strategiskt område för Anza och vi arbetar långsiktigt med att utveckla förpackningar, produkter, produktion och företagskultur i en mer hållbar riktning.

Anzas hållbarhetsarbete

Anza är en del av Orkla House Care

Orkla House Care är en av Europas främsta producenter av måleriverktyg med starka och omtyckta varumärken i Sverige, Norge, Danmark och England. Orkla House Care ingår i den norska koncernen Orkla, som leder utvecklingen och butiksförsäljningen av konsumentvarumärken i Norden.

Läs mer om Orkla House Care