Fem smarta måleriverktyg du inte kände till

Pensel, roller och färg är en förutsättning för att måla, men det finns även smarta komplement. Här är måleriverktygen som gör jobbet bättre, snabbare och enklare.

 1. Rollerskrapa

  Rollerskrapa för att skrapa ur färg från rollern

  Skrapa bort färg från rollern med en rollerskrapa innan du sköljer ur den. Då kommer den mesta färgen tillbaka till färgburken samtidigt som det går åt mindre vatten till rengöringen. Smidigt och miljövänligt. Tvätta bort den sista färgen i en hink med vatten och lämna in tvättvattnet som farligt avfall på din miljöstation.

 2. Tapetkniv med hölster

  tapetsera_anza_tapetkniv

  En tapetkniv som är väldigt enkel att använda eftersom man lägger den som ett strykjärn mot underlaget. Och man kan förvara den i det lilla fodralet som följer med.

 3. Tråginsats

  Litet färgtråg med miniroller

  Med en tråginsats kan du använda samma färgtråg flera gånger. När du byter kulör eller är klar med måleriarbetet, byter du helt enkelt till en ny tråginsats. På så sätt riskerar du inte att få gammal färg i den nya och har kvar ditt tråg till nästa gång det är dags att måla.

 4. Mikrofiberduk till slipverktyg

  Mikrofiberduk till slipverktyg

  För att få ett bra slutresultat när du målar, är det viktigt med en rengjord yta. Mikrofiberduken fästs med kardborrefästning på Anza slipverktyg och används fuktig för att rengöra tak och väggar innan målning och tapetsering, eller torr för att snabbt och enkelt ta bort slipdamm. Dynans sammansättning gör arbetet enkelt och friktionsfritt. Kan maskintvättas i 60°C. Kombinera med Anza förlängningsskaft för ökad räckvidd.

 5. Skrapa med hammarhuvud

  Att skrapa fasaden kan vara en krävande uppgift. Skrapan med hammarhuvud har hårdmetallskär som kommer åt ända in i kanten, samt ett komfortabelt tvåhandsgrepp. Skulle du stöta på en spik under arbetet, slår du enkelt in den med hammarhuvudet. Skrapan är förlängningsbar, vilket gör att du når mycket längre.