Tips – Måla huset snabbare

Spela upp film

Dags att måla om ditt hus? Att måla huset kan kännas som en stor uppgift, men det går att göra snabbare än vad du tror. Nedan ger vi dig råd om hur du kan bli klar med fasadmålningen snabbare. 

 1. Måla med roller

  Måla hus snabbare med roller
  Elite Efterstrtykningspensel för ett jämnt färglager på fasaden

  Penseln är det klassiska hjälpmedlet för att måla fasaden. Men med en roller får du med dig betydligt mer färg och kan därmed täcka större ytor snabbare. Kombinationen roller och en mjuk fasadpensel, som Elite Efterstrykningspensel, ger ett jämnare färgskikt och bättre täck för ett bra skydd för din fasad.

  Elite Efterstrykningspensel har en mjuk och följsam borst särskilt fördelaktig att använda vid efterstrykning när du målar fasad med roller eller färgspruta.

 2. Använd förlängningsskaft

  Ett förlängningsskaft gör att du når längre och därmed minskas behovet av att flytta runt en stege. Det ger också bättre ergonomi och ett mer skonsamt arbete för kroppen. Förlängningsskaftet kan användas med både vår efterstrykningspensel och rollerbygel.

 3. Välj bra verktyg

  Elite Efterstrykningspensel har en mjuk och följsam borst

  Valet av produkt påverkar också slutresultatet. Produkter med hög kvalitet ger bättre färgupptagnings- och täckförmåga, vilket sparar tid genom färre dopp. Kvaliteten gör det även lättare att få rätt färgtjocklek på fasaden.

 4. Planera i förväg

  Vill du spara ännu mer tid? Planera arbetet och se till att alla måleriverktyg finns hemma för att slippa extra turer till affären under arbetets gång. Små detaljer kan också spara tid, är ni två som målar höjs tempot ytterligare. Exempelvis kan en person rolla och en efterstryka med pensel, så går målandet ännu snabbare.