Tapetverktyg – den kompletta checklistan

Med noggrann planering går tapetseringen lättare och du minskar risken för att göra fel. I vår checklista finns verktygen du behöver för ett lyckat resultat – allt från tapetavrivare och rollerset till tapetkniv och tapetverktyg.

 1. Tapetverktyg

  Tapetverktyg för att fästa tapeten i hörn

  Används för att släta ut bubblor och veck i tapeten. Skonsam mot tapeten och ligger bra i handen. Lämplig för både pappers- och non woven-tapeter samt glasfiberväv.

 2. Tapetkniv med hölster

  Tapetkniv för att skära bort tapetskarvar längst lister och karmar

  Används för att skära skarpa tapetkanter mot lister. Ställbart blad för perfekt skärlängd och anpassning av överlappningar vid dörrar och lister. Bra grepp gör att kniven alltid ligger stadigt i handen.

 3. Rollerset

  Används för att lägga på tapetklister. Innehåller roller, bygel och tråg – allt du behöver för att få ett jämnt lager tapetklister.

 4. Tapetsax

  Tapetsax

  Används för att klippa tapet runt exempelvis eluttag och strömbrytare. Bra grepp för både höger- och vänsterhänta. Det rostfria bladet håller sig vasst i flera år och ger perfekt skarpa kanter när du klipper tapet, väv och tyg.

 5. Lång vinkelpensel

  Limma tapet vid fönster

  Används för att lägga på tapetklister där rollern inte kommer åt. Extra långt skaft ger extra räckvidd och det vinklade penselhuvudet ger bra åtkomst i vinklar och vrår. Mycket bra till alla typer färger, lasyrer och oljor och på alla underlag.

 6. Tvättsvamp

  Tvätta tapet med svamp

  Används för att torka bort limrester från tapet och lister. Slitstark med hög upptagningsförmåga och effektiv mot damm, smuts, fläckar och fett. Ger en grundlig rengöring av ytan.

  Tips!

  Är det dags att börja tapetsera? Läs vår steg-för-steg-guide för bästa resultat: Tapetsera – så gör du, steg för steg
 7. Tapetavrivare

  Används för att beskära våder på tapetbordet. 60 cm lång linjal med greppvänlig kant och vinklad stålkant som gör det enkelt att komma intill med kniven. Rostfritt blad, som förhindrar rostfläckar på tapeten.

 8. Tapetskärkloss och tapetlinjal

  Tapetskärkloss på aluminiumlinjal

  Används tillsammans för att skära våder och passbitar i rätt längd och bredd. Tapetklossens kanter passar i spåren på tapetlinjalen.

 9. Förlängningsskaft

  Limma tapetlim med roller

  Kombineras med bredspacklar, penslar och många andra verktyg för att öka räckvidden med 115-197 cm. Har ett greppvänligt gummihandtag och ett smart klicksystem gör det enkelt att växla mellan olika verktyg.

 10. Maskeringstejp

  Stryka tapetlim med pensel

  Ger ger fina färgkanter och kan sitta kvar i 7 dagar utan att lämna häftämnesrester.