Olja trädäck – de fyra viktigaste verktygen

Med riktigt bra verktyg gör du jobbet snabbare och effektivare. Dessutom blir slutresultatet bättre och trädäcket håller sig fint under lång tid. Här tipsar vi om verktygen som hjälper dig att lyckas när du oljar trädäck.

Här finns en guide om hur oljar din altan på bästa sätt: Olja altan – så gör du, steg för steg

 1. En ren nödvändighet

  Tvätta altan med altanverktyg innan du oljar altanen

  Rengöring är viktigt innan du oljar trädäcket för att resultatet ska bli bra. En slitstark terrassborste ger dig övertaget i kampen mot ingrodd smuts och gammal träolja.

 2. Din förlängda arm

  Altanverktyg 2-i-1

  Med extra räckvidd går det snabbare att slipa och behandla trädäcket, samtidigt som du skonar kroppen. Förlängningsskaftet går att kombinera med de flesta verktyg och är en tillång i alla typer av måleriprojekt.

 3. Gör underverk för ytan

  Behandla altan med Anza 2-i-1 altanverktyg

  Altanverktyget 2-i-1 innehåller allt du behöver för att ge trädäcket en riktigt barfotavänlig yta. Slipa först bort alla ojämnheter med slipverktyget och växla sedan smidigt till altandynan, som säkrar ett tunt och jämt lager olja. Kombinera med förlängningsskaft, så blir jobbet effektivare än någonsin.

 4. Full täckning i varje vrå

  Olja altan med pensel

  Denna pensel är speciellt utvecklad för oljning och lasering av altan, fasad och utemöbler i trä. Kräver färre dopp tack vare hög färgupptagning och ger ett tunt och jämnt lager vilket minimerar risken för sprickor i färgen. Självklart har den rostfritt bleck och är förlängningsbar.