Verktyg för spackel – den kompletta checklistan

Med noggrann planering slipper du onödiga avbrott i spacklingsarbetet och minskar risken för att göra fel. Vår checklista innehåller du behöver för ett lyckat resultat – allt från bredspacklar till förlängningsskaft.

 1. Bredspackel

  Tips

  Är det dags att börja spackla? Läs vår steg-för-steg-guide för bästa resultat: Bredspackla vägg – så gör du, steg för steg
  Använd två spacklar vid bredspackling

  Bredspackel i rostfritt stål, med handtag utformat för optimalt grepp och bra kontroll. Används för att spackla större hål och ojämnheter. Kan användas med förlängningsskaft för extra räckvidd på stora ytor. Vi rekommenderar att du använder två bredspacklar med olika bredd.

 2. Låsbart slipverktyg

  Slipa vägg med låsbart slipverktyg

  Används för att för att slipa och göra rent efter spackling. Anpassad för både vanligt slippapper och slippapper med kardborre. Justerbart och låsbart handtag som även kan monteras på förlängningsskaft för extra räckvidd på stora ytor, inte minst på höjden.

 3. Grov mikrofiberduk

  Mikrofiberduk till slipverktyg

  Grov mikrofiberduk i högabsorberande material som används för att torka bort slipdamm. Fångar upp både små och stora dammpartiklar samt tar effektivt bort smuts, fläckar och fett.

 4. Brytbladskniv

  Skär för att jämna ut gipsskivorna

  Brytbladskniv med greppvänligt skaft och 18 mm blad som låser sig automatiskt. Används för att ta bort skadat gips, skära tapet och i många andra situationer. När bladet börjar bli slött bryter du av det för att få en ny vass yta.

 5. Förlängningsskaft

  Slipa spacklad vägg med slipverktyg och förlängningsskaft

  Kombineras med bredspacklar, penslar och många andra verktyg för att öka räckvidden med 115-197 cm. Har ett greppvänligt gummihandtag och ett smart klicksystem som gör det enkelt att växla mellan olika verktyg.