Lacka golv – så gör du, steg för steg

Spela instruktionsfilm
Är ditt trägolv hemma slitet och tråkigt och behöver lackas om? Genom att lacka ditt golv kan du ge ditt golv nytt liv och lyster. Dessutom går det rätt snabbt och är ganska enkelt bara du har rätt verktyg.  Vår guide hjälper dig att lacka golv med ett skinande och snyggt resultat.
Svårighetsgrad
Lätt
Tidsåtgång
2 dagar

Steg för steg

 1. 1
  Rengöra
 2. 2
  Slipa
 3. 3
  Lacka
 1. 1

  Rengöra

  Ställ undan eventuella möbler och mattor ifrån golvet som du ska lacka.
  Därefter är det dags att börja tvätta rent golvet med Anzas mikrofiberduk som du fuktar med rengöring anpassad för golv. Har du ett slipverktyg med kardborreplatta kan du fästa duken på det och använda ett förlängningsskaft för att arbeta smidigare.
  mikrofiberduk för slipverktyg
 2. 2

  Slipa

  Efter att du har rengjort ditt golv är det dags att slipa golvet matt. När golvet har en mattare yta fäster färgen lättare. Fäst ett slippapper mot slipverktygets kardborreplatta och använd ett förlängningsskaft för en mer ergonomisk arbetsställning.
  slippapper slipverktyg kardborre

  Torka därefter bort slipdammet från golvet med mikrofiberduken. Tänk på att täcka över listerna med maskeringstejp eller täckplast för att undvika att få lackstänk på dem.

 3. 3

  Lacka

  Nu är det dags att lacka. Använd en pensel intill kanter och svåråtkomliga ytor. Lacka resten av golvet med roller eller golvlackpensel.  Tänk på att låta lacket torka ordentligt innan du ställer tillbaka möblerna. Njut av ett skinande golv.

  lacka golv pensel
  lacka golv roller