Slipa altan – så gör du, steg för steg

För att få den perfekta barfotavänliga-ytan är det viktigt att slipa altanen innan du börjar behandla den.

Svårighetsgrad
Lätt

Steg för steg

 1. 1
  Tvätta altanen
 2. 2
  Slipa altanen
 3. 3
  Borsta bort slipdammet
 1. 1

  Tvätta altanen

  Innan du börjar slipa altan är det viktigt att tvätta bort olja och smuts från din altan Tips på hur du gör finns i vår artikel rengör altan.
  Tänk på att träet ska vara ordentligt rent och torrt innan du börjar med själva slipningen.

  rengöra altan
 2. 2

  Slipa altanen

  När du ska slipa din altan är slipverktyg och förlängningsskaft de bästa verktygen du kan använda dig av om du vill att arbetet ska gå lätt och vara ergonomiskt för kroppen. Fäst ditt slippapper mot slipverktygets kardborreyta och börja slipa. Slipa altanytan för att ta bort vassa kanter, stickor, fibrer och andra ojämnheter. Om det är mindre ytor eller mer svåråtkomliga ytor rekommenderar vi att du använder ett slippapper med en slipkork för att komma åt ordentligt.

  För att verkligen få en barfotavänlig yta är det viktigt att göra förarbete noggrant. Gå över med slipverktyget en extra gång för att se till så att verkligen alla flisor är borta ifrån träet.

  slipa altan med altanverktyg
  slipa altan
 3. 3

  Borsta bort slipdammet

  Det sista du behöver göra är att borsta bort allt slipdamm med en borste. Nu är du redo för att behandla din altan med olja, lasyr eller vad du nu vill använda för behandling till din altan. Hoppas du får ett riktigt fint slutresultat på din altan och får många härliga stunder på den också.