Måla pall – så gör du, steg för steg

Spela upp film

Pallar är lätta att placera och flytta runt när man vill erbjuda extra sittplatser eller avställningsytor. Lika lätta är de att stapla eller stuva undan när de inte används.

I detta projekt ville vi att pallarna skulle bli ett fint inslag i husets övriga inredning och därför målades sitsar och ben i olika färger och mönster. Allt du behöver är en bra pensel, maskeringstejp, slipsvamp och en mikrofiberduk.

Svårighetsgrad
Lätt
Tidsåtgång
2h

Steg för steg

 1. 1
  Förarbete
 2. 2
  Mönster
 3. 3
  Måla
 1. 1

  Förarbete

  Innan du ska måla din pall är det viktigt att göra lite förarbete. Börja med att slipa både pallens sits och ben med slippapper. Detta hjälper till att jämna ut ytan och gör att färgen fäster bättre. Det slipdamm som lägger sig på träytan torkar du bort med en mikrofiberduk.

  Slipa pall innan målning
 2. 2

  Mönster

  Vill du vara mer kreativ och skapa en personlig pall kan du skapa unika mönster. Använd maskeringstejp för att göra en skiss över hur du vill att din pall ska se ut. Du kan till exempel dela upp pallbenen i olika ytor, eller göra ett kryssmönster tvärs över sitsen. Här är det bara kreativiteten som sätter gränser! Se bara till att maskera allt som inte ska målas. Vill du hellre måla din pall i en och samma färg hoppar du detta steg.

  Maskera pall
 3. 3

  Måla

  Måla pall

  Sen är det dags att grundmåla din pall. Detta gör man för att se till att din valda färg fäster bättre. När du målat klart låter du sedan färgen torka.

  Måla därefter två strykningar på din pall med snickerifärg med hjälp av en pensel. På stora ytor kan du också använda en miniroller. Har du tejpat ett mönster ska du även se till att ta bort den direkt efter den sista strykningen, innan färgen har torkat. Klart!

  Måla pall
  Måla pall