Välj rätt maskeringstejp till olika projekt

Ett måleriarbete ska helst kunna genomföras så smidigt som möjligt och samtidigt ge ett riktigt bra slutresultat. För det krävs rätt hjälpmedel.

 1. Maskeringstejp för utomhusprojekt

  Tejpen är lämplig för maskering utomhus av t.ex. fönster, dörrar och fasad. Den ger knivskarpa färgkanter och kan sitta kvar upp till 2 månader utan att lämna häftämnesrester. Tål UV, sol och regn. Beigefärgad tejp ska aldrig användas utomhus, då den riskerar att bränna fast på ytan.

  Tejpen kan sitta kvar upp till fem månader utan att lämna häftämnesrester och lämpar sig för de flesta färger och lacker.

  Tips

  De måleriverktyg som du väljer till dina projekt har stor inverkan på slutresultatet. Du kommer nämligen märka att det är skillnad på penslar & penslar och på tejp & tejp. Maskeringstejp, ett nästintill oumbärligt tillbehör när du ska måla, är ett bra exempel på det.

  En tejp av låg kvalitet gör att kanterna på den målade ytan inte blir skarpa och dessutom finns risken att tejpen lossnar under arbetets gång.
  Anza maskeringstejp ger extremt precisa och skarpa kanter vid målning. Tejpen är mycket draghållfast, men samtidigt både tunn och mjuk. Resultatet blir extremt skarpa färgkanter utan färginträngning eller genomblödning.

  Tejpen kan sitta kvar upp till fem månader utan att lämna häftämnesrester och lämpar sig för de flesta färger och lacker.
  fönster med maskeringstejp
 2. Maskeringstejp för inomhusprojekt

  Vår Platinum maskeringstejp för inomhusbruk ger knivskarpa kanter och ger ett perfekt slutresultat. Den är lämplig till maskering av exempelvis vägg, tak eller snickerier. Tejpen kan sitta kvar upp till 5 månader utan att lämna häftämnesrester vilket är perfekt för dig som vill kunna pausa ditt inomhusprojekt en dag eller vecka utan att det påverkar slutresultatet. Tejpen är särskilt lämplig för vattenbaserade färger.

  Maskeringstejp dras av från list innan färgen har torkat
 3. Maskeringstejp för känsliga ytor

  För ett perfekt slutresultat. Om du har tapetserat om ett rum och även vill måla listerna väljer du denna maskeringstejp som är lämplig för känsliga ytor som t.ex tapet. Tejpen ger knivskarpa färgkanter och klarar att sitta kvar i 7 dagar utan att lämna häftämnesrester. Fungerar även utmärkt på känsliga ytor som gipsskivor och nymålat.

  dörr med maskeringstejp