En bättre målarpensel gör skillnad

Spela upp film

Planerar du att måla och funderar över varför man ska välja en bättre målarpensel? En pensel av högre kvalité hjälper dig att spara tid, är mer skonsam mot din kropp och ger dig ett bättre slutresultat. Anza erbjuder högkvalitativa målarpenslar i tre olika kvalitetsnivåer: Basic, Elite och Platinum. I denna artikel beskriver vi respektive serie och hjälper dig att hitta rätt nivå för dig och ditt måleriprojekt.

 1. Anza Platinum

  Platinum är Anzas absolut bästa val av målarpensel. De ytterst slitstarka penslarna är utvecklade för dig som kräver högsta kvalitet och finish. Penslarna är ergonomiskt utformade vilket minskar risken för belastningsskador. Penslarna släpper ingen borst och har en bortsammansättning som ger överlägsen kapacitet och täckförmåga, vilket gör att du både får ett perfekt slutresultat och sparar tid då du får mer färg i penseln.

  Och till skillnad från våra övriga penselserier är våra Platinum-penslar specifikt framtagna för precisionsmålning och har finare toppstrån, vilket ger en riktigt fin, slät yta och skarpa kanter.

  Vilken pensel?

  Det finns flera olika typer av penslar i alla våra penselserier. Vi hjälper dig att hitta rätt till just ditt projekt i vår guide: Penselskolan – Välj rätt pensel
  Platinum-pensel målar på snickerier
 2. Anza Elite

  Elite är våra allroundpenslar för dig som vill ha ett riktigt bra resultat. Det är vår bredaste penselserie, med flest penseltyper, i flest storlekar, för flest typer av målerijobb. Målarpenslarna släpper ingen borst och ger en mycket fin finish, och har en mycket hög färgupptagningsförmåga. Penslarna har även bekväma samt greppvänliga skaft så din kropp orkar måla längre. Vill du bli färdig fortare eller kräver ett överlägset slutresultat rekommenderar vi dock att man väljer en Platinum-pensel.

  Elite lackpensel som målar på trä
 3. Anza Basic

  Basic är bra målarpenslar för de lite enklare målerijobben. De släpper ingen borst och har greppvänliga skaft. Ska du dock måla mycket, eller ställer lite högre krav på slutresultatet, rekommenderar vi att du istället väljer någon utav våra Elite- eller Platinumpenslar som är ergonomiskt utformade och har bättre borst.

  Kvinna som målar en kruka med en Basic-målarpensel