Tänk stort! Rolla först och fixa finishen sedan

Hur mycket tid vill du lägga på att om måla huset i sommar? Tja, har du hamnat här så vill du förmodligen att det ska gå undan – men du vill säkert även att resultatet ska hålla så länge som möjligt.

Låter snabbt jobb och hållbar finish som en omöjlig ekvation? Nej – inte om du först tänker stort och sedan finish.

Börja med att låta en roller för fasadmålning täcka in de stora ytorna – och efterstryk sedan med pensel. Extrautrustar du dessutom med förlängningsskaft får du en fasadmålning som är effektivast möjliga.

  • Måla med roller
  • Efterstryk med pensel
  • Koppla på förlängningsskaft
  • Investera i bra verktyg
  • Planera arbetet
Måla hus snabbare med roller

Rollern är din bästa tidsbesparare

Att våga byta fasadpenseln mot en roller är det avgörande steget på väg mot en snabbare husmålning. Med rollern får du med dig betydligt mer färg och kan därmed täcka större ytor snabbare. Därefter använder du en mjuk fasadpensel, som till exempel Elite Efterstrykningspensel, för att få den jämna och fina ytan.

Sedan får penseln göra sitt jobb

Elite Efterstrykningspensel har en mjuk och följsam borst som är särskilt bra att använda när du målar fasad med roller. Den ger ett jämnt färgskikt och riktigt bra täckning, vilket i sin tur ger din fasad ett långvarigt skydd. Ett bra tips, om du inte redan hunnit köpa penslar, är att matcha penselns bredd med träpanelens bredd. Det sparar du mycket tid på!

Elite Efterstrtykningspensel för ett jämnt färglager på fasaden
Elite Efterstrykningspensel har en mjuk och följsam borst

Förläng verktyget – och förkorta arbetstiden

Ergonomin är bara den ena positiva sidan av att koppla på ett förlängningsskaft på rollern och fasadpenseln. Du får också mycket större smidighet och snabbhet när du når överallt utan stege. Förlängningsskaftet kan användas med både vår efterstrykningspensel och rollerbygel.


”Jag och min man sparade ungefär en dags arbete på att måla om huset med roller istället för pensel.”

Åsa, Jönköping

Bra verktyg lönar sig – dubbelt

Verktyg med hög kvalitet, som är anpassade för uppgiften, ger inte bara ett skönare arbete för händer och rygg – det påverkar också slutresultatet. Bättre färgupptagnings- och täckförmåga sparar tid genom färre dopp och du får rätt tjocklek på färglagret. Lättare jobb och ett resultat som håller – ja, att välja bättre verktyg lönar sig alltid.

God planering, gott om tid

Vill du spara ännu mer tid? Lägg då lite extra tid på att planera arbetet innan – så får du tillbaka den mångdubbelt senare. Se till att du har alla måleriverktyg hemma för att slippa extra turer till affären. Är ni två som målar kan ni höja tempot genom smart samarbete – en av er rollar och den andre efterstryker med pensel.

Tillbaka till om Anza