Måla glasflaskor - DIY-tips

Spela upp filmen

Måla glasflaskor och glasvaser från exempelvis IKEA – ett enkelt DIY-tips för dig som gillar att julpynta på ett personligt sätt och vill lära dig att måla på glas.

Svårighetsgrad
Lätt
Tidsåtgång
1-2 h

Steg för steg

 1. 1
  Maskera
 2. 2
  Måla
 3. 3
  Färdig
 4. 4
  Mer inspiration
 1. 1

  Maskera

  Maskeringstejp

  Det första du ska göra innan du börjar måla glasflaskorna är att se till att flaskorna och ytan du ska måla på är riktigt ren, annars fäster inte färgen ordentligt. Därefter använder du dig av maskeringstejp för att skapa mönster på ytan. Det går bra att använda sig av enklare maskeringstejp men om du verkligen vill att resultatet ska bli bra och dessutom få riktigt skarpa kanter rekommenderar vi vår maskeringstejp för utomhusbruk i Platinum-serien.

  Du kan också sätta ihop flera remsor av maskeringstejp och sedan skära ut en symbol eller figur och använda som en schablon när du ska måla glasflaskor. Använd pensel eller roller och måla runt omkring maskeringstejpen. Resultatet blir extra snyggt när du fyller flaskan med något. Då träder din figur fram mycket tydligare.

  Skapa mönster med maskeringstejp
 2. 2

  Måla

  Använd dig av en en miniroller för extra fina underlag för att få en riktigt slät yta. Måla nu rakt över maskeringstejpen som du har fäst.
  För allra bästa resultat rekommenderar vi att du målar två gånger så att färgen på glaset täcker ordentligt. Låt färgen torka en liten stund innan du drar bort tejpen.

  Måla glasflaskor med roller
 3. 3

  Färdig

  Julpyssel

  Sådär! Nu är du färdig med att måla glasflaskor och förhoppningsvis så har du fått ett resultat som känns personligt och som du är nöjd med.

 4. 4

  Mer inspiration

  Maskera och måla skärbräda

  Lär dig att personifiera en helt vanlig skärbräda genom vår steg för steg guide: Måla skärbräda – DIY-tips.