There might be a more suitable language version for you: Change language Close

Inredningstips till hallen – Det första intrycket

Bortglömd, nedprioriterad och snabbpasserad. Hallen är sällan först på listan när vi inreder inomhus. Å andra sidan är hallen oftast i störst behov av lite omtanke och smarta lösningar. Med planering och små medel kan du undvika att det första intrycket av hemmet blir stökigt och tråkigt.

SATSA PÅ FÖRVARING
Dold förvaring ger lugna och rena ytor. Förvaringen ska vara enkel och smidig för att du ska använda den, exempelvis de stora tygpåsarna på golvet som är lätta att lägga saker i och de små korgarna på hatthyllan för småsaker som vantar och mössor.

DETALJERNA
Använd enhetliga galgar för en renare look. Låt kappan, väskan eller andra favoriter som du är stolt över hänga framme. Förvaring kan också vara en snygg inredningsdetalj, som de grå boxarna staplade på varandra för saker som du inte använder varje dag.

VAR INTE LJUSSKYGG
Genomtänkt belysning är viktig för helhetsintrycket – både allmänt ljus och mysbelysning. Använd gärna dimmer.

VÅGA MÖBLERA
En tom hall känns sällan inbjudande. Textil i form av matta och fåtölj med kudde mjukar upp intrycket.

FÄRGLÄGG
Våga ha mönster och färg på tapeten. Välj dock en lugn bas – vitt golv utan mönster, samt färger som ger lugn.

Två hallar, två stilar

En het trend är att måla taket inomhus. Har du högt i tak är det ett bra sätt för att ”få ner” taket och skapa en mer ombonad känsla. Använd gärna förlängningsskaft så blir arbetet enklare. Då kan det också vara passande att låta väggar och golv vara mer neutrala som komplement. I hallen till vänster förstärks känslan med stora taklister, som både får ner taket och ger lite gammeldags stil. I hallen till höger har man satsat på ett mer modernt uttryck. Materialen är råare och bänken är en gör det själv-lösning med industriell känsla. Förvaringen göms enkelt undan i de stora skåpen.

LIKNANDE PROJEKT

MÅLA BYRÅ – FRONTA MED NYA FÄRGER
Säg hall och många tänker på röran av skor och kläder, eller högen med post, telefoner och nycklar. Här löser vi förvaringen med en byrå i furu, där lådfronterna målas i säsongens kulörer.

Läs mer om projektet här